נוף ילדות שוכן ב"מקווה ישראל" - כפר ירוק ופסטורלי שמספר סיפור היסטורי, חינוכי וחקלאי.
המיקום המיוחד הזה עוטף את נוף ילדות ומאפשר לילדינו לחוות קשר קרוב ואמיץ עם הטבע, הצומח והחי.
בלב גוש דן, בכניסה לחולון, שוכן לו כפר צרפתי פסטורלי קטן מן המאה ה-19. זהו מקווה ישראל, המביא את סיפורו של בית הספר החקלאי הראשון בארץ ישראל ושלזכותו יש לזקוף פרקים רבים וחשובים בכל תחומי העשייה הציונית: בחקלאות, בחינוך, בהגנה, בעלייה ובקליטה. בשנת 1870 הוקם בית הספר על ידי קרל נטר, מזכיר חברת “כל ישראל חברים” (אליאנס) בפאריס, במטרה לשמש מוסד חינוכי שבו ילמדו בני ישראל את עבודת האדמה וממנו יצאו להקים ישובים חקלאיים בכל רחבי הארץ.
הסיפור המרתק על הקמת כפר הנוער החקלאי מקווה ישראל מתחיל במכתב של קבוצת צעירים ירושלמים אל הארגון היהודי-צרפתי 'כל ישראל חברים'. במכתבם משנת 1867 הביעו הצעירים את נכונותם לעבוד את האדמה, אם הממשלה העותומאנית תרשה להם לרכוש קרקעות. במכתבם כתבו: "איננו מבקשים לחם חסד – אלא עבודה". בעקבות פנייתם נשלח לארץ המזכיר קרל יעקב נטר, לבדוק את המצב בשטח ולגבש המלצות לפעולה. נטר חזר לפריז עם המלצה חד משמעית – חיוני ביותר להקים בארץ מסגרת חינוכית שתעניק לצעירים הכשרה חקלאית. מרגע זה ואילך התגייס נטר למשימה באופן אישי. בדו"ח הנרגש שהגיש להנהלת הארגון כתב: "בקבלכם את תכניתי זו תתנו לחם וחיים למשפחות רבות של יהודים ותכינו מקום מקלט לאלפים מאחינו אשר יצטרכו לברוח מפני שנאת הגויים… מה שנראה היום כחלום – יהיה מחר מציאות" .
על מבני בית הספר מן המאה ה-19 בוצעו עבודות שימור. ליד שער ירושלים פסלים חדשים המספרים את סיפור פגישת הרצל עם הקיסר הגרמני וילהלם השני, שדרת דקלים מפורסמת, פיקוס בנגלי ליד בית הכנסת הבולט בייחודו הארכיטקטוני, מרתפי יין אפלוליים חצובים באבן. ישנם גם סדנת מכניקה משוחזרת בה הומצאה בשנת תש”ח ה”דווידקה” המפורסמת – המרגמה הישראלית הראשונה, וגן בוטני עשיר ובו אוסף עצים ושיחים נדירים בארץ ישראל.